Tetováním Proti proudu?

/
0 Komentáře


Lidé se touží odlišit, vyčnívat, vybočit z řady. Potřebují se cítit výjimeční. Provozují nevšední koníčky nebo například cestují do zemí, do kterých ostatní necestují.

Jedním ze způsobů jak vypadat jinak nebo jak vyjádřit názor může být tetování. Nemusí se nutně jednat o obrovské tetování přes celé tělo hodné japonského šéfa jakuzy, které ve společnosti bez problému skryje pod perfektně padnoucí oblek. Může jít o drobnou vzpomínku, důležité datum nebo jen miniaturní ozdobu za uchem. Již v minulosti si námořníci vozili domů památky ze svých zastávek - probodnuté srdce z New Yorku, draka plazícího se z moře ze Singapuru nebo na první pohled nesmyslně vypadající vzory kolem kotníku z některého z Polynéských ostrovů. Všeobecně mají lidé potřebu si události zaznamenávat. Proč by jinak fotili narozeniny svých dětí, natáčeli na videokameru sportovní úspěchy nebo důležité myšlenky zapsali do tajného deníku. 

Proč tedy neuchovat vzpomínku někam, kde zůstane vždy s námi. Kde nám bude připomínat, to krásné i to bolestné...

Díky tatérce z brněnského tetovacího salonu Tattoo Dragoon Anetě Hruškové, jsem se mohla přímo zúčastnit několika příprav i samotného průběhu tetování. Díky ní jsem na něj mohla nahlédnout i z toho krásného uměleckého hlediska a utvrdila jsem se v tom, jak je důležité vybrat si správný a hlavně pro tetovaného důležitý motiv a zvolit správné umístění. 

Jak probíhá takové tetování? 

Co se v současné době nejčastěji tetuje?

Jaká je jeho historie? 

Na tyto otázky se odpovídám zde





Podobné příspěvky

Powered by Blogger.