Česko-čínské souznění

/
0 Komentáře

Když se řekne Čína, napadne asi většinu Evropanů stát plný lidí malých vzrůstem s šikmýma očima, v Čechách si hodně lidí jako první vybaví čínské jídlo a mě jako první napadne panda.
Pro Evu Xu to bylo podobné, dnes je ovšem všechno jinak, v říjnu loňského roku se za Číňana provdala, po dlouhých osmi letech vztahu. I když definice jejich vztahu by byla obtížná, neviděli se několikrát do týdne, ale ještě nedávno jen několikrát do roka a to jen proto, že se před šesti lety její teď už manžel přestěhoval za studiem a prací do Francie, nebýt tomu tak, dalo by se říct, že se viděli prostě jen párkrát.
Kdo čeká romantický příběh, dočká se, ovšem hlavní náplní článku je problematika sňatků s cizinci. Papírování je kolem toho složitější, než když uzavíráte úvěrovou smlouvu s bankou. A čím méně mezinárodních smluv má Česká republika uzavřeno s daným státem, ze kterého druhý snoubenec pochází, tím více papírů se vyžaduje.
O tom všem jsem si povídala s Evou Xu, která ještě v říjnu nosila příjmení Karásková a vznikl z toho poměrně zajímavý příběh, který by si měl přečíst každý, kdo se plánuje přiženit či přivdat do zahraničí nebo naopak chce si v České republice vzít cizince.
Čerstvě vdaná paní je teď sice na roztrhání, nově vzniklé manželské povinnosti, k tomu se blížící státnice na Masarykově univerzitě a zároveň na dveře klepající pololetí na střední škole, na které učí, ovšem čas si udělala, aby mi o tom všem mohla popovídat.
Kdo chce vědět, jak to všechno bylo, protože už všichni víme, že to má šťastný konec, přečtěte si již tento týden článek na www.munimedia.cz.
 
 



Podobné příspěvky

Powered by Blogger.