Konec už je za dveřmi

/
0 Komentáře

Konec se blíží. Pátý semestr studia žurnalistiky finišuje, a s tím graduje i plnění všech povinností, které se za poslední tři měsíce nahromadily. Pomalu je už vidět cílovou rovinku, ale k jejímu dosažení je ještě hodně práce.

Celým studiem nás provází praktické semináře zaměřené na různé formy žurnalistiky. Všichni jsme se protloukli zpravodajstvím a publicistikou, kde jsme neustále schytávali konstruktivní, avšak tvrdou, kritiku od vyučujících i spolužáků. Naučili se stříhat zvuk a "opravovat" přeřeky, zakoktání i polknuté koncovky respondentů pro rozhlasové vysílání. Poprali jsme se s kamerou, nasvícením i prchajícími lidmi, které jsme děsili svými dotazy v brněnských ulicích. A nyní, v závěrečné fázi našeho studia, dáváme všechny naše vědomosti a znalosti dohromady a pokoušíme se vytvářet multimediální výstupy.

A moc nám to zatím nejde.

Vytváření facebookové stránky nebo blogových příspěvků je pro některé z nás španělská vesnice. Jiní bojují s google kalendářem, který bez googlu účtu jaksi odmítá pracovat. Další marně shání téma, které by odpovídalo námětu Lidé proti proudu. A neustále se přidávají další a další komplikace.

To nás ale nezastaví. Stejně jako vždycky se nějakým zázrakem na poslední chvíli sebereme, dáme dohromady zbytky naší energie, které se po cestě ztratily v kolotoči předvánočních příprav, pracovních povinností a rodinných radostí i strastí, a to zelené políčko v ISu si zasloužíme.

Můžete se tak těšit na smršť rozhovorů, reportáží nebo story o lidech, kteří se nebojí jít proti proudu, a příspěvky o našich vzestupech a pádech při studiu žurnalistiky. Přeji příjemné počtení.



Podobné příspěvky

Powered by Blogger.